Ρολά Αλουμινίου

Τα ρολά αλουμινίου μπορούν να τοποθετηθούν στους περισσότερους τύπους κουφωμάτων αλουμινίου και να προσφέρουν μεγάλη ευκολία στην καθημερινή τους λειτουργία, γι’ αυτό αποτελούν την πιο σύγχρονη επιλογή στην ανάγκη για ασφάλεια και σκίαση από τα κουφώματα.

Η προσαρμογή τους σε παλιές κατασκευές κουφωμάτων και η μοναδική αισθητική τους σε νέα μοντέρνα κουφώματα αλουμινίου, τα καθιστούν την πρώτη επιλογή τόσο στις αντικαταστάσεις παλιών κουφωμάτων όσο και στις νέες κατασκευές υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Στην alkon κατασκευάζουμε και τοποθετούμε ρολά αλουμινίου για οικιακή χρήση όλων των τύπων. Ανάλογα με το κούφωμα στο οποίο τοποθετούνται εξωτερικά και τη λειτουργία που επιθυμείτε, υπάρχουν διάφοροι τύποι σε κουτιά αλουμινίου θερμομονωτικά και μη, φυλλαράκια και εναλλακτικοί τρόποι κίνησης.

 • Τα ρολά αλουμινίου με φυλλαράκια αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης (9Χ39 ή 9Χ43), είναι τα πιο ελαφριά ρολά αλουμινίου κατάλληλα για όλους τους τύπους ανοιγόμενων ή επάλληλων παραθύρων αλουμινίου.
  Η κίνηση τους γίνεται χειροκίνητα με ιμάντα ή εναλλακτικά με ηλεκτρικό μοτέρ για μεγαλύτερη ευκολία. Τα ρολά αυτά προσφέρουν άριστη θερμομόνωση, λόγω της πολυουρεθάνης ως υλικό, ικανοποιητική ασφάλεια και σκίαση.

 • Τα ρολά αλουμινίου με φυλλαράκια αλουμινίου βαρέως τύπου (9Χ40 κ.ά.), είναι η στιβαρή κατασκευαστική λύση για μέγιστη ασφάλεια, μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα, άριστη σκίαση, εύκολη λειτουργία και ικανοποιητική θερμομόνωση.
  Η κίνηση τους πραγματοποιείται μόνο με ηλεκτρικό μοτέρ λόγω βάρους, ενσύρματα ή ασύρματα με τη χρήση κατάλληλων αυτοματισμών. Είναι κατάλληλα για τοποθέτηση σε πόρτες και μπαλκονόπορτες ανοιγόμενες & συρόμενες και σε κουφώματα αλουμινίου μεγάλων διαστάσεων.
  Προσδίδουν αισθητική & ασφάλεια στο εσωτερικό κούφωμα, κάνοντας την καθημερινή τους λειτουργία πολύ εύκολη υπόθεση.

 • Τα διάτρητα φυλλαράκια αλουμινίου βαρέως τύπου αποτελούν την πιο σύγχρονη κατασκευαστική λύση στα συστήματα ρολών με ιδιαίτερα μοντέρνα αισθητική, μέγιστη ασφάλεια, λόγω του αυξημένου βάρους και αντοχής τους σε σχέση με τα κλασικά φυλλαράκια αλουμινίου. Επιπλέον, λόγω της διάτρησης, επιτρέπουν τον αερισμό του εσωτερικού, του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθούν και την περατότητα του φυσικού φωτός, όταν εσείς το επιθυμείτε. Συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα μιας μοντέρνας συρόμενης κατασκευής.
  Και οι τρεις τύποι ρολών μπορούν να τοποθετηθούν σε θερμοδιακοπτόμενα κουτιά αλουμινίου, τα οποία εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή θερμομόνωση που μπορείτε να έχετε από τα συστήματα ρολών. Συνδυαστικά με τα εσωτερικά θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου, έχουν πολύ χαμηλό συντελεστή θερμοπερατότητας τελικού κουφώματος.

Στην alkon αναλαμβάνουμε να μελετήσουμε τον χώρο σας και να σας προτείνουμε τον καλύτερο συνδυασμό υλικού, κίνησης και αισθητικής απεικόνισης σύμφωνα με την επιθυμία σας.